joydyevafoam

Инжекционно формована EVA пяна срещу компресионна EVA

Време за освобождаване: 2022-10-26 10:08:58  Хитове: 7

if търсите универсална и издръжлива пяна, инжектиране-molded eva пяна may да бъде идеалният избор за следващия ви проект. Тази формована пяна се прави чрез инжектиране на разтопена EVA във форма. Полученият продукт е плътна затворена пяна-cell с много предимства за дизайнерите на продукти. Тази статия ще обсъди какво е формованата пяна, разликата между инжектирането-molded eva пяна и компресия-molded eva пяна и ползите от използването на инжектиране-molded eva пяна в дизайна на продукта.

0 (22).jpg

какво е оформен Пяна? Формовани пени могат да бъдат направени от различни материали, включително полиуретан (PU), полистирол (PS) и етилен

vinylycetate (EVA). Формованите пени често имат изразена повърхност на кожата, която е резултат от реакция между полимера и повърхността на инструмента.

-

\\ не има две категории формована PU пяна, гъвкава и реакционна инжекционна формоване (RIM). Гъвкавият PU е по -мек и има по -тънка кожа, докато джантата има по -дебела кожа. Формованата PS пяна е по -съществена от повечето меки PU пени, но Pu пяна, формована в джантата, е по -издръжлива.

какво е Eva пяна? и смесени съполимери. Този тип пяна обикновено се използва в обувки, спортни стоки и автомобилни приложения. Eva пяна има отлични свойства на възглавница и може да се оформя в различни форми и размери. Популярни видове формована пяна. Той се образува чрез комбиниране на етилен
vinyl Acetate с органичен пероксид катализатор. Когато сместа се нагрява над точката на топене, тя става течност, което улеснява тегленето във формата. След като във формата се появи колоездене и частта приема геометрията на кухината на инструмента.

-Процесът на извършване на компресия

molded части от пяна на EVA изисква ръчно натоварване на предварително

формирана или изработена форма в форма кухина на инструмента за получаване на желаната форма преди цикъл на топлина и налягане. Процесът може да варира в зависимост от ресурса на суровината, но като цяло е същият.

-

Критичната разлика между инжектирането

molded eva пяна и компресия-molded eva пяна е, че формоването на инжектиране спестява стъпка, като преминава от суровина За завършена част в една стъпка. В същото време компресията има сглобяем материал, който след това се формира. Поради това производството на инжектиране е по -ефективно.-


advantages за използване на формована пяна EVA

-е имало няколко предимства за използване на формована пяна EVA в проекти за проектиране на продукти. Едно предимство е, че е много издръжлив. Той може да издържи шокове и екстремни условия без повреди. Друго предимство е, че той е лек и лесен за използване, което позволява сложни форми и форми.-


annother предимство от използването на формована пяна EVA е отличната му химическа устойчивост и почистване с обикновените почистващи препарати.

--

за следващия си проект, инжектирането
molded eva пяна е отличен вариант, ако

39; обмисляте формована пяна. Той е универсален, траен и устойчив на вода и химикали, което го прави идеален за различни приложения.

предишен: Предимства на вът...

Следващия: Каква е стелката н...